مودم یک دستگاه الکترونیکی است که امکان اتصال شما به شبکه جهانی اینترنت را فراهم می کند. در واقع برای اینکه بتوانید حتی در خانه خود یک اتصال اینترنتی داشته باشید، به یک مودم نیاز دارید. کلمه مودم (Modem) از ترکیب حروف ابتدایی دو کلمه Modulator و Demodulator برگرفته شده است.
مودم یک وسیله سخت افزاری است که سیگنال آنالوگ را به دیجیتال و بالعکس تبدیل کرده و اینترنت را در اختیار کاربران قرار می دهد. مودم در بخش Modulator اطلاعات خروجی دیجیتالی از یک کامپیوتر را به سیگنال آنالوگ تبدیل می کند تا امکان ارسال آن از طریق خط تلفن، DSL، کابل و ... به وجود آید. بخش Demodulator سیگنال ورودی آنالوگ از شبکه بیرونی را به سیگنال دیجیتال تبدیل می کند تا توسط کامپیوتر قابل استفاده باشد.
انواع مودم های رایج در بازار:
استفاده از مودم ADSL یکی از رایج ترین روش های اتصال به اینترنت است. این مودم با استفاده از پورت تلفن (RJ-11) به شبکه تلفن متصل شده و به سرویس دهنده اینترنت (ISP = Internet Service Prvider) متصل می شود. پس از تایید اطلاعات پیکربندی توسط ISP، ارتباط شما با اینترنت برقرار می شود.
VDSL مخفف عبارت Very High Bitrate Digital Subscriber Line بوده و به معنای DSL با نرخ بیت بالا می باشد. این مودم نسل جدیدی از DSL است که از طریق کابل مسی یا فیبر نوری ارتباط پرسرعت تری را برای شما فراهم می کند. VDSL نسل جدیدتر ADSL است و نحوه کارکرد VDSL به ADSL شباهت دارد. تفاوت این دو مودم در مسیر انتقال داده از ISP به منزل یا محل کار شماست که با فیبر نوری انجام می شود. پهنای باند و سرعت ارتباط شبکه در مودم VDSL بیشتر (تقریبا 6 برابر) مودم ADSL است.
مودم وایمکس (Wimax)
ممکن است ما برای اتصال به اینترنت در محدوده شهری نباشیم و یا امکان دسترسی به خطوط تلفن برای اتصال به اینترنت را نداشته باشیم در این حالت فناوری وایمکس (WIMAX) مشکل ما را برطرف می کند. مودم های وایمکس با سیمکارتی که در داخل خود دارند نیازی به سیم تلفن ندارند. این نوع مودم ها در بیشتر موارد با آنتن داخلی کار می کنند. این فناوری در سال 2001 شکل گرفت و 10 سال بعد در سال 2011 نسخه جدیدتر با نام WIMAX2+ معرفی شد و پهنای باند آن تا 100 مگا بیت بر ثانیه افزایش پیدا کرد. اولین شرکتی که این فناوری را در ایران ارائه کرد شرکت مبین نت بود و بعد از آن ایرانسل نیز از این فناوری استفاده کرد. وایمکس 2 پلاس رقیب اصلی فناوری TD-LTE بود. به علت بالا بودن قیمت این تکنولوژی و استقبال کم کاربران، شرکت مبین نت مودم های وایمکس مشتریان خود را با مودم TD-LTE تعویض کرد. مودم های وایمکس به سه دسته مودم فضای باز (Outdoor)، مودم داخلی (Indoor) و مودم قابل حمل جیبی (Portable) تقسیم می شوند.
موبایل 3G/4G LTE
اینترنت مودم 3G/4G LTE از طریق گوشی تلفن همراه و بدون سیم متصل می شود. اپراتورهای ارائه دهنده خدمات اینترنت با قرار دادن چند ایستگاه فرستنده امواج برای انتقال داده شرایط لازم برای ارائه اینترنت را فراهم می کنند. تفاوت فناوری 3G و 4G در پهنای باند و سرعت باند آن ها می باشد. مودم 4G LTE در نسخه های متفاوتی ارائه شد که تفاوت آن ها در پهنای باند آن هاست. در ابتدا برای استفاده از این نوع اینترنت در رایانه، از دانگل USB با شیار سیم کارت استفاده می شد که با اتصال آن به لپ تاپ یا کامپیوتر اتصال به اینترنت فراهم می شد. اما خوشبختانه امروزه انواع مختلفی از مودم های 4G وجود دارد.
مودم TD-LTE
عملکرد مودم TD-LTE همانند مودم LTE و وایمکس می باشد، با این تفاوت که این فناوری نسخه ثابت LTE بوده و سرعت بالاتری نسبت به WIMAX ارائه می دهد. برای استفاده از این فناوری باید مودم اختصاصی تهیه شود و تبادل داده با فرکانس 20 مگا هرتز انجام می شود. در ایران در ابتدا این فناوری توسط شرکت مبین نت و بعدها توسط اپراتور ایرانسل ارائه شد. این نوع مودم ها قابلیت پشتیبانی از هر سیمکارتی را دارند ولی معمولا این شرکت ها بر روی مودم ها قفلهای نرم افزاری قرار می دهند که کاربران فقط از سیمکارت مربوط به همان شرکت استفاده کنند. به این نوع مودم ها لاک (Lock) گفته می شود. به مودم هایی که روی آن قفل اعمال نشده و می توان از هر سیمکارتی در آن ها استفاده کرد، اصطلاحا مودم آنلاک (Unlock) گفته می شود.
مودم فیبر نوری (GPON)
مودم فیبر نوری (GPON) یکی از فناوری های مدرن و امروزی برای دریافت اینترنت با سرعت بسیار بالاست. برای استفاده از این نوع محصول باید زیر ساخت مخابراتی آن انجام شده باشد. این مودم برای کاربر نصب شده و با استفاده از فیبر نوری، ارتباط شما با شبکه اینترنت برقرار می شود.
برچسب ها: تفاوت wimax و td-lte , معرفی انواع مودم , مودم 3G-4G چیست , مودم adsl چیست , مودم td-lte چیست , مودم vdsl چیست , مودم wimax چیست , مودم فیبر نوری چیست .
برای نظر دادن وارد شوید.