دستگاه DVR، مخفف عبارت Digital Video Recorder و به معنی دستگاه ذخیره کننده تصاویر دیجیتال است که تصاویر آنالوگ ارسال شده از دوربین های مدار بسته را تبدیل به دیجیتال و بر روی هارد دیسک ذخیره می کند. DVR های جدید، توانایی ارسال تصاویر بر بستر اینترنت را نیز دارند. دستگاه DVR را می توان به ساده ترین نحو بعنوان سرور سیستم دوربین مدار بسته آنالوگ معرفی کرد. در سیستم دوربین مدار بسته آنالوگ دوربین های مدار بسته به دستگاه DVR متصل می شوند و از طریق این دستگاه ضبط، پخش یا انتقال تصاویر ممکن خواهد بود.
ذخیرهسازی و بایگانی تصاویر
تصاویر ارسالی از دوربین مدار بسته، بسته به کیفیت دوربین دارای حجم متفاوتی است. دستگاههای DVR وظیفه دارند که اطلاعات ارسالی از دوربین را فشرده کرده و با فرمتهای استاندارد در حافظهٔ جانبی دستگاه بایگانی نمایند.
یکی از مهمترین تواناییهای دستگاههای ذخیرهساز دوربین مدار بسته جهت ذخیرهسازی و بایگانی تصاویر، فشردهسازی تصاویر دوربین مداربسته است. فشردهسازی بیشتر و بهتر باعث صرفهجویی بسیاری در فضای ذخیرهسازی (تعداد هارد کمتر و مدت ضبط بیشتر) دارد. هماکنون دستگاههای ذخیرهساز با فرمتهای استاندارد H.264 , H.264 Plus و H.265 تصاویر دریافتی از دوربینهای مداربسته را فشردهسازی میکنند.
برنامهریزی ذخیرهٔ تصاویر
دستگاههای DVR، نوع و زمان ضبط را به صورت برنامهٔ زمانبندی و توابع ضبط دریافت میکنند. به عنوان مثال کاربر یک سیستم دوربین مدار بسته برنامهای ایجاد میکند که دوربینهای مدار بسته از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب به صورت کامل و بدون وقفه عمل ضبط انجام داده و در ساعتهای دیگر تصاویر را ذخیره نکند.
دستگاههای DVR علاوه بر زمانبندی میتوانند با تحریک از طریق یک عامل خارجی مانند چشم PIR یا شاسی یا آلارم وسیلهٔ مکمل ضبط را آغاز کنند. همچنین میتوان دستگاه را طوری برنامهریزی کرد که به صورت کلی یا در زمان خاصی به وسیلهٔ تشخیص حرکت در تصویر (Motion Detection) یا عبور افراد از خط فرضی ضبط انجام شود.
اشتراکگذاری و انتقال تصویر
دستگاههای DVR میتوانند تصاویر زنده، تصاویر ضبطشده و تنظیمات خود را به وسیلهٔ شبکه یا استفاده از بستر اینترنت به دستگاههای دیگر منتقل کنند. این عمل، انتقال تصویر نامیده میشود. انتقال تصویر بر روی گوشیهای تلفن همراه به وسیلهٔ برنامکهای مخصوص همان دستگاه و بر روی رایانهها به وسیلهٔ مرورگر و نرمافزار انجام میشود.
مدیریت کاربران
میتوان به اطلاعات یک DVR به وسیلهٔ نام کاربری و رمز عبور دسترسی داشت. همچنین مدیر سیستم میتواند برای کاربران سیستم، دسترسیهای مختلفی ایجاد کند.
معیارهای مهم برای انتخاب دستگاه DVR:
- تعداد دوربینهای قابل پشتیبانی
- نرخ فریم بر ثانیه (fps)
- نوع فناوری فشردهسازی تصویر
- نوع نمایش تصاویر
- ظرفیت حافظههای مورد پشتیبانی
- قابلیت کنترل از راه دور
- قابلیت تشخیص حرکت (Motion detection)
- توانایی زمانبندی (Scheduling)
- مدت زمان ضبط
- توانایی ضبط تصاویر روی CD یا DVD توسط CD/DVD Burner به عنوان نسخههای پشتیبان
- قابلیت اتصال حافظههای Flash
برچسب ها: digital video recorder , dvr , آموزش دوربین مدار بسته , دستگاه ضبط تصاویر دوربین , دی وی آر , سرور دوربین مدار بسته .
برای نظر دادن وارد شوید.