اگر نیاز به تصاویر معمولی دارید که تنها مشخص کند چه رفت و آمدی انجام شده و جزئیات چندان اهمیت ندارد، قابلیت مادون قرمز (IR = Infra-Red) دوربین مدار بسته برای شما کفایت می کند. EXIR قابلیت مادون قرمز توسعه یافته تری است که کیفیت تصاویر ارائه شده را به مراتب بهتر کرده است، به طوری که جزئیات تصویر بیشتر و بهتر دیده می شود. اگرچه همانند قابلیت IR تصاویر به صورت سیاه و سفید هستند.
همچنین برخی دوربین های مدار بسته دارای امکان ثبت تصاویر در شب به صورت رنگی هستند. قابلیتهای دید در شب رنگی با انواع فناوریها و کیفیتهای مختلف در صنعت دوربین پدید آمدهاند و هر کدام به نحوی تلاش میکنند تا با بهبود فناوری خود سهم بازار بیشتری را برای خود داشته باشند. از انواع قابلیت دید در شب رنگی میتوان به دارک فایتر (Darkfighter)، وارم لایت (Warmlight)، استارلایت (Startlight) و کالر وی یو (ColorVU) اشاره کرد.
قابلیت بهبود نور در تصویر (WDR)
این قابلیت نیز از بسیار اهمیت بالایی برخوردار است. به خصوص برای دوربینهای مدار بستهای که در محیطی با شدت نور متفاوت در چند سطح نصب میشوند. دوربینهای مدار بستهای که در معرض تابش نور مستقیم مانند چراغ خودرو قرار میگیرند، دوربینهای مداربستهای که وجود پنجره و نور خورشید به دوربین موجب سیاه شدن تصویر میشوند و ... از نمونههایی هستند که اگر در آن ها از دوربین مدار بسته معمولی استفاده شود، تصاویر یا به صورت سیاه و سفید و / یا بدون جزئیات به شما ارائه میشود.
برای رفع این مشکل کافیست دوربین مداربسته ای را انتخاب کنید که دارای قابلیت ضد نور باشد. WDR از مهمترین این قابلیتها است که به دو صورت دیجیتال و واقعی در دوربینهای مداربسته تعبیه شده است. اگر دوربین مجهز به WDR باشد دیگر تابش نور بیشتر در بخشی از محیط تصویر را سیاه یا بی کیفیت نمیکند. در نتیجه وضوح تصویر حفظ میشود. قابلیت های BLC و HLC نیز از دیگر قابلیتهای ضد نور دوربین مدار بسته است.